Durf als mkb-bedrijf meer uit uw website te halen

Een Inspiratie voor marketing, sales en service

In de snel evoluerende wereld van technologie ontstaan er voortdurend nieuwe kansen, niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor het MKB. Traditioneel moest alles pro-code door programmeurs worden ontwikkeld, maar de opkomst van low-code en no-code technologie maakt nu strategische kennis en ontwerp expertise toegankelijker, wat de ontwikkelingskosten ten goede komt. Bij MADE Digital merken we echter dat veel MKB’ers nog niet op de hoogte zijn van deze ontwikkelingen en dat bedrijven aarzelen om innovatief te denken. Deze blog is bedoeld om inspiratie te bieden.

MADE - blog - website - voor - het - mkb

Basis functionaliteiten en vereisten voor een website

Hoewel de basisfunctionaliteiten vaak bekend zijn, is het essentieel om deze te herhalen, omdat het gemakkelijk is om te vergeten waarom deze basis zo belangrijk is. Een doeltreffende online aanwezigheid is cruciaal voor het succes van mkb-bedrijven. Maar hoe kunt u uw website optimaliseren voor maximale impact?

Hoe mkb-bedrijven optimaal profiteren van hun website

Het hebben van een website is een eerste stap, maar om echt te floreren, is het van belang digitale tools en innovatieve benaderingen te omarmen. Hier zijn tien tips om uw mkb-website naar nieuwe hoogten te tillen:

 • Gebruiksvriendelijkheid: Maak een intuïtieve en gemakkelijk navigeerbare website waar belangrijke informatie snel toegankelijk is.

 • Responsief ontwerp: Zorg ervoor dat uw website soepel functioneert op diverse apparaten en schermformaten, zoals mobiele telefoons en tablets.

 • Snelheidsoptimalisatie: Minimaliseer laadtijden door afbeeldingen te optimaliseren, onnodige scripts te verminderen en caching te implementeren.

 • Content van hoge kwaliteit: Bied waardevolle en relevante content aan, inclusief tekst, afbeeldingen en video’s.

 • SEO (Search Engine Optimization): Optimaliseer uw website voor zoekmachines door relevante zoekwoorden te gebruiken, meta-beschrijvingen te schrijven en schone URL-structuren te hanteren.

 • Duidelijke Call-to-Action (CTA): Plaats duidelijke en aantrekkelijke oproepen tot actie om bezoekers aan te sporen tot specifieke acties.

 • Analyseer websitegegevens: Gebruik tools zoals Google Analytics om het gedrag van uw websitebezoekers te begrijpen.

Innovatieve functionaliteiten toepassen

Een goede basis is ideaal om op voort te borduren, maar niet om in te blijven hangen. Uniek zijn en uw doelgroep een betere ervaring bieden dan de concurrentie, dat is het doel. Hier zijn enkele innovatieve functionaliteiten die toegankelijk zijn voor zowel grote als kleine bedrijven:

 • Persoonlijke dashboards:
  Creëer persoonlijke dashboards voor klanten waar hun aankoopgeschiedenis, lopende bestellingen en andere relevante informatie kunnen kijken.

 • Chatbots voor klantenservice:
  Breid chatbots uit voor klantenservice. Laat ze niet alleen eenvoudige vragen behandelen maar ook complexere, en zorg ervoor dat ze klanten kunnen doorverwijzen naar live-ondersteuning indien nodig.

 • Kennisbanken en zelfhulpportals:
  Ontwikkel uitgebreide kennisbanken en zelfhulpportals waar klanten antwoorden op veelgestelde vragen kunnen vinden en zelf problemen kunnen oplossen.

 • Quickscans voor probleemoplossing:
  Implementeer quickscans die klanten helpen bij het diagnosticeren van problemen.

 • Online Afsprakenplanning:
  Vereenvoudig het plannen van afspraken door een geïntegreerd online afsprakenplanningssysteem.

 • E-mailondersteuning en feedback:
  Bied snelle en persoonlijke e-mailondersteuning en verzamel actief feedback van klanten.

 • Gebruik van video op de website:
  Integreer video’s, zoals introductievideo’s, productdemonstraties en how-to video’s, om de service te optimaliseren.

 • Cross-selling en upselling:
  Identificeer mogelijkheden voor cross-selling en upselling om de waarde van de verkoop te vergroten.

 • (B2B-)webshop:
  Overweeg het implementeren van een webshop, zelfs als het salesproces complexer is.

En nu?

Het is essentieel om periodiek stil te staan bij nieuwe manieren om uw doelgroep beter (en digitaler) van dienst te zijn. Een website is nooit af; het doorontwikkelen ervan met nieuwe technologieën en innovatieve benaderingen zal niet alleen de resultaten verbeteren, maar ook service en processen vereenvoudigen. Durf als mkb-bedrijf meer uit uw website te halen en blijf voorop lopen in de digitale wereld.

MADE Digital - diensten - contact - Marvin

Marvin van der Made

Strategie en Advertising
[email protected]
+31 6 3401 4860

Schrijf uzelf hier in voor onze nieuwsbrief!

Download hier ons Jaarblad 2023!

Laat hier uw gegevens achter en ontvang ons eindejaarsblad in uw mailbox!

MADE Digital - jaarboek - 2023

Word partner van MADE Digital en ontvang een volledige opnamedag en editing helemaal gratis!